Top news

Now ranked among the best research universities in the world, Uppsala comprises nine faculties and over 45,000 students, 12 of which are international. Most undergraduate degrees at the university are taught in Swedish, although a..
Read more
Bussen passerar terminalerna 2, 4 och 5, Sky City och många andra ställen på Arlanda. Under slutet av 2016 har rampkontrollen flyttat ner och den nya positionen är våning två i samma byggnad. Grundregeln..
Read more
Vår affärside är att erbjuda klipp och färg till dig som efterfrågar en modern och trendig stil. Medan du väntar på maten kan ni njuta av den magnifika utsikten över Gustav Adolfs Torg. Mer än..
Read more

Uppsala auktionskammare picasso


uppsala auktionskammare picasso

Uppsala Auktionskammares viewing in London of The Neuman Collection - Modern Art by Picasso, Chagall, Léger and Masson. Den mycket ovanliga lackasken från Qianlong med proveniens från samlaren Wladimir Simon Semcesen pryder katalogomslaget. Något som, enligt auktionskammaren, aldrig hänt i Sverige tidigare. Den kundkretsen som det här gäller litar inte på datorerna. Men det finns ganska många svenskar som är rätt så förmögna. Tänk att ett svenskt auktionshus har fått detta förtroende. Det finns så många svenskar som har möjlighet till det, säger Knutson. Auktionen går av stapeln den 7 december i Uppsala men innan dess ska verken visas i London, Paris och New York under oktober och i Uppsala och Stockholm under november. Tänk så fantastiskt om den här tavlan skulle kunna fortsätta att vara i Sverige. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Under sina resor runtom i världen brukade han besöka toppgallerier.

Auktioner - Uppsala Auktionskammareuppsala auktionskammare picasso

Jag hatar den men jag vill inte vara utan den. Knut Knutson lyfter speciellt fram Pablo Picassos oljemålning Fillette au béret, ett porträtt av en ung flicka i hotell malmö arlöv blå basker, samlingens toppobjekt - med ett utropspris på mellan 12 och 18 miljoner kronor. Har du någon uppfattning om vad verket kommer att klubbas för? Bertil Neuman har under 60-, 70- och 80-talet förvärvat verken och byggt upp sin samling i Sverige, berättar Magnus Bexhed, vd för Uppsala Auktionskammare. Knut Knutson kunde knappt tro sina ögon när han fick se samlingen första gången. Har du mellan 12 och 18 miljoner kronor liggande och är sugen på att fräscha upp hemmet med lite konst? Drömmer om att Picasso stannar. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet och inte vet. Knut Knutson går på nålar inför auktionen nästa vecka. Det som är det mest otroliga är att det är fyra original av Pablo Picasso. Picassos oljemålning från 1964, när Bertil Neuman avled 2011 hade han skapat en konstsamling av internationell toppklass.


Sitemap