Top news

Gehe zu, wir verwenden Cookies, um Inhalte zu personalisieren, Werbeanzeigen maßzuschneidern und zu messen sowie die Sicherheit unserer Nutzer zu erhöhen. Weitere Informationen zu unseren Cookies und dazu, wie du die Kontrolle darüber behältst, findest..
Read more
Vi har försökt att sätta ihop ett brett program. Du ser lånetider och om du har krav på böcker. Personalen hjälper dig att hämta material från magasinet när det är stängt. Böcker som inte är..
Read more
År 1996 firade rederiet 25 år och enkelresor sedan rederiet skapades. Kika i kalender och plånbok - vilken är rätt kryssning för dig? Redo att testa en kryssning? Fartyget användes som bil- och passagerarfärja mellan..
Read more

Fira midsommar i stockholms skärgård


fira midsommar i stockholms skärgård

fira midsommar på Skansen tillsammans med tusentals andra Stockholmare. Midsommarstången reser på många ställen i skärgården men nedan kan du läsa mer om några favoriter. I övrigt ligger vi still på midsommarafton så att vi kan äta sillunch innan stången reses fram på eftermiddagen. Glöm dock inte bort att det aldrig är fel att vidareutveckla traditioner och ta in nya influenser i din midsommarmat. Vi försöker nå fram till vårt mål samma dag, eventuellt kan vi fortsätta en bit till på midsommaraftons morgon. Vi tror inte det. Fjäderholmarna, stockholms närmsta skärgårdsö Fjäderholmarna besöks varje dag under sommaren av tusentals stockholmare och turister och det är framförallt enkelheten att ta sig ut som lockar så många människor. Fjäderholmarna ger dig en äkta midsommarupplevelse med kortast resväg. Ni som vill vara med att klä stången är välkomna redan klockan.

Medan ni skålar in midsommar under lunch, kläs majstången mitt i byn. Efter all dans och sång runt stången med nära och kära är ni välkomna tillbaka till hotellet, där ni kan om vädret tillåter, avnjuta förfriskningar på någon av våra uteserveringar innan midsommarmiddagen serveras.

Fira midsommar i Stockholms skärgård - Sandhamn Seglarhotellfira midsommar i stockholms skärgård

Midsommarblot uppsala
Bromma till stockholmsmässan
Gamla bilder från stockholms skärgård

Vanligtvis kastar vi loss på eftermiddagen torsdagen innan midsommarafton. På Midsommar kan du ta del av öns firande hela dagen och uppleva de flesta klassiska moment i ett traditionellt midsommarfirande med allt från att resa midsommarstång, dansa runt stången och äta midsommarmat. Majstången ska stå klar att resas klockan. Givetvis kan du se och uppleva massor av mer på Skansen, men utgå ifrån en riktigt klassisk midsommar på Skansen. Finns det en bättre plats att uppleva svensk midsommar på än i Stockholms skärgård? Midsommar firas traditionellt ute på landet tillsammans med vänner, familj, bekanta eller kollegor men Stockholm och kanske framförallt skärgården bjuder på massor av trevligt midsommarfirande. Waxholm med midsommarstång, dans, sång och alla tar med sin egna midsommarmat med nubbe, köttbullar, prinskorv, sill och allt annat som brukar finnas med.

fira midsommar i stockholms skärgård

Festival stockholms skärgård
Samverkan stockholmsregionen


Sitemap