Top news

Från StockholmFrån GöteborgFrån Köpenhamn / Malmö. Wapnö 1d 745:- Jul på Wapnö slott utanför Halmstad lockar tiotusentals besökare varje år och är västkustens största julmarknad. Flyg från Landvetter Flensburg 3d 1875:- Staden nära danska gränsen..
Read more
Turister som köper sex av barn är ett växande problem i takt med att vi reser mer. Musikhjälpen med betalkort och/eller internetbank, obs! Du kan bara skänka pengar med kort via Radiohjälpens hemsida. Foto: Foto..
Read more
2012, kontakta, kopiering och systematisk insamling av innehåll är strängt förbjudet. Takeaway, asiatisk, beregner avstand. Auktioner har en lång och gedigen tradition i Uppsala och den första auktionen i Sverige som finns omnämnd i skriftliga..
Read more

Dieselförbud stockholm euro 5


dieselförbud stockholm euro 5

gör det möjligt för kommunerna att införa de nya miljözonerna. Euro 5 eller senare, vilket i praktiken betyder de flesta bilar som tillverkats 2009 och tidigare. Men det kan komma att bli fler, i alla fall om man ska tro Miljöpartiet: Vi inför miljözoner på Hornsgatan 2020. Vill en kommun införa den allra tuffaste miljözonen, klass 3, så stänger det ute alla bilar förutom elbilar, bränslecellsbilar och sådana som drivs av fordonsgas med rening enligt Euro 6-standarden. Bland annat har vi uppvaktat infrastrukturministern, Näringsdepartementet och Transportstyrelsen. Syftet med miljözonerna är att förbättra luftkvaliteten. Motormännen arbetar vidare med att informera politiker och beslutsfattare, uppvakta myndigheterna och debattera frågorna i media. Men biltillverkarna har trixat med avgasreningen, ibland olagligt som till exempel Volkswagen, ibland på gränsen till det lagliga, så att framförallt dieselbilarna släpper ut många gånger mer kväveoxider i verklig körning. Med bättre stimulanser kommer fler rena fordon och luften blir bättre.

Men det förberedande arbetet med miljözoner dröjer något då regeringen inte gett några exakta detaljer. Det här handlar om att få bort de skadliga utsläppen och förbättra hälsan. Nu står det klart att han fortsätter i samma roll under det nya styret. Kommuner kan enligt trafikförordningen införa en miljözon för tunga fordon (lastbilar och bussar). Andra utsläppskällor måste också åtgärdas. En domstol har dessutom uppmanat finansmetropolen Frankfurt att införa körförbud i stadskärnan 2019.

Domstolsutslaget har ingen påverkan på svenska miljözoner. Jag har hört att Oslo har dieselförbud, stämmer det? Nej, Oslo stad kan införa ett tillfälligt. Stockholm tar nytt steg mot dieselförbud.

Hotell spa stockholm skärgård
Paraply butik i stockholm


Sitemap