Top news

Distribueras i Umeå kommun, både till hushåll och företag. Att tidningen är gratis och kommer i brevlådan är toppen. För att göra innehållet personligare, anpassa och mäta annonser och erbjuda en säkrare användarupplevelse använder vi..
Read more
På ett tåg ryms lika många resenärer som på sex bussar. Köpenhamn går mellan respektive stads centrum vilket gör att du sparar tid och pengar i jämförelse med om du till exempel måste ta dig..
Read more
V nkterch obdobch lze dokonce chytat také malé druhy ralok nebo nevzhledného, ale o to chutnjho hltouna severnho. K nejpozoruhodnjm z nich pat Castenska Gården kamenn kupeck dm postaven roku 1667, a radnice v holandském..
Read more

Blomma säng border sten


blomma säng border sten

samma ögonblick som jag fick upp kameran. Mannen visade sig heta Bengt och hade ett sådant där ödmjukt ansikte, väderbitet och med vänligt skattekontoret umeå blå ögon. Hade beställt frukost på stationen och jag längtade efter yoghurt, ägg och vanliga hederliga mackor. Att springa i sådan terräng blir oerhört orytmiskt, som en hackig film på webben. Vadade över Guohperjåhkå, brett vad men utan dramatik. Mellan bron och Arasluokta mötte jag säkert 20-25 vandrare och kom ifatt två på den långa helt underbara utförslöpan ned till Arasluoktastugan där jag till slut blev bönhörd. I Kårsåjaure simmade en smålom. Jag har sedan testat och använt den i olika sammanhang och äventyr.

Jag hade aldrig hört dessa läten tidigare men kom snart fram till att det måste vara ett par smålommar i sjön. Grymt läckert område med hisnande stup och dramatiska vyer och likafullt vackert.

Och vidunderliga utsikt, när sikten är fri från moln vill säga. Sulitelma var fortfarande inbäddad i låga täta moln så en topptur fick helt enkelt vänta till ett annat.

Bar bay stena line metropolitan

Är det något jag har respekt för i fjällen så är det just vad och snöfält. Lake District i juni kände jag dock att den inte satt riktigt bra. Jag hade läst någonstans att det fanns en stig högre upp längs sluttningen för att slippa den genom det värsta videträsket. Stod där och rekade jokken upp åt och nedåt. Men innan jag var där behövde jag korsa två vad. Det blev ett trevligt samtal med Mats och hans (flick)vän Agneta där vid stationen och på flygplatsen. Småkuperat men ändå springvänlig stig, särskilt mellan Stáddajåkkå och Stalo, som är läcker med sina gamla renhagar och grusåsar och kullar. Regn kom och gick liksom en hagelskur fick mig att vakna till liv ordentligt. Det som tar tid och kan vara fysiskt ansträngande är främst toppturer.


Sitemap